Hieronder geven wij de type schuimen van zowel onze matrassen en topdekmatrassen weer. 

Een goede nachtrust begint bij een goede matras of topdekmatras. Maar de zoektocht naar het voor uw geschikte matras of topdekmatras kan echter een hele opgave zijn, er zijn er namelijk zoveel verschillende soorten met minstens zoveel verschillende soorten eigenschappen. Een matras of topdekmatras is om deze reden ook een zeer persoonlijke aankoop. Uw lichaamsgewicht, lengte, voorkeur voor warmte of kou, je slaaphouding, het zijn allemaal factoren die bepalen welke matras of topdekmatras het beste bij u past.

 

Comfortschuim

Comfortschuim matrassen of topdekmatrassen bestaan uit polyesterschuim ofwel SG schuim genoemd, deze type schuim heeft weinig veerkracht, en hierdoor kan in de loop der tijd een kuilvorming ontstaan. Comfortschuim matrassen of topdekmatrassen zijn daarom ook uiterst geschikt voor tijdelijk gebruik zoals voor logee of als overbrugging naar een andere type schuim.

Eigenschappen: 

Goedkoop in aanschaf
Uitstekend geschikt voor logee of kinderen

Snelle kuilvorming
 Korte levensduur

Wij verkopen geen Comfortschuim, dit vanwege de snelle deukvorming/ kuilvorming die kan ontstaan in dit type schuim.

 

Koudschuim

Koudschuim is een populaire schuim van dit moment, dat vooral voor matrassen en topdekmatrassen zeer goede eigenschappen biedt. De open celstructuur die koudschuim heeft zorgt dat het materiaal zeer goed ventileert en goed vocht doorlaat. De open celstructuur zorgt er ook voor dat een koudschuim relatief koel blijft. Kuilvorming komt bij koudschuim matrassen en topdekmatrassen nauwelijks voor. Het materiaal biedt veel comfort en een zeer lange levensduur.

Eigenschappen: 

Geen kuilvorming
Zeer veerkrachtig
Goed ventilerend

Lange levensduur
 Redelijk zwaar

Traagschuim

Traagschuim is een schuim dat zacht wordt als het wordt verwarmd door uw lichaamstemperatuur. Door warmte vormt het traagschuim van het matras of topdekmatras zich naar de lichaamsvorm en voelt het alsof u in een perfect passende mal ligt, hierdoor heeft u geen drukpunten meer tijdens het slapen en kan zelfs voelen alsof u zweeft. Het traagschuim verdeelt en ondersteunt het lichaam en zorgt voor minder drukpunten waardoor de doorbloeding niet of nauwelijks afgekneld wordt. Lichaamsdelen die wat dieper in het matras moeten wegzinken bij een zijligging zoals: schouders en heupen krijgen daarvoor alle ruimte.

Eigenschappen: 

Perfect bij lichaamsklachten
Drukverlagend

Lange levensduur
Minder geschikt voor buikslapers
Warmer aanvoelend

Natuurlatex

Natuurlatex is soepel, veerkrachtig en rekbaar. Ze kenmerken zich door een hoge puntelasticiteit, waardoor ze zich vormen naar uw lichaam. Daarnaast is natuurlatex anti-allergisch. Natuurlatex is namelijk van nature antibacterieel en weert schimmel en huisstofmijt. Natuurlatex matrassen en topdekmatrassen houden warmte langer vast. Daarnaast hebben ze wel een minder goede ventilerende eigenschap dan bijvoorbeeld koudschuim of hybridschuim. Dat komt omdat natuurlatex geen goede open celstructuur heeft.

Eigenschappen: 

Veerkrachtig maar toch soepel
Natuurproduct

Lange levensduur
Warm en slecht ventilerend
Duur in aanschaf

Hybrid

Hybrid is een nieuw type (generatie) schuim, aan het schuim wordt een zogenoemde HR-waarde (High Resilience) gekoppeld, hoe hoger de HR waarder is hoe meer schuim er is verwerkt en hoe stabiele het schuim wordt. Dankzij de veerkrachtigheid van het hybrid schuim ontstaat er nooit kuilvorming. Het hybrid topdekmatras of matras biedt een uitstekende ondersteuning en ligcomfort. Ook op de plekken waar dat het meest nodig is, zoals bij de heupen en schouders.

Eigenschappen: 

Geen of nauwelijks kuilvorming
Geschikt voor mensen die het snel warm hebben

Hoog ondersteunend vermogen
Uitstekende ventilatie
Stabiel slaapcomfort
Lange levensduur